Wednesday, January 25, 2012

Welcome New Teacher to Nanga Selangau Primary School


Sungai Lalang (25/1/2012) : Assalamualaikum dan salam hormat buat pembaca sekalian... Alhamdulillah, hari ini sempat sekejap menitip beberapa bicara buat tatapan pembaca kalian. No w, aku diberi cuti seminggu sempena Chinese New Year dan kesempatan ini terus mengambil tiket kapal terbang untuk pulang bercuti di Kedah menziarahi keluarga dan ada sedikit urusan di Kuala Lumpur.

Cuti kali ini x ada bezanya seperti cuti lain. Aku banyak menghabiskan masa di rumah dengan keluarga di samping kebetulan ada kenduri rumah jiran, so wajibla untuk membantu jiran rapat.
2 hari sebelum cuti CNY, aku sangat-sangat bersyukur dapat kawan baru merangkap guru2 baru di Nanga Selangau dan merangkap juga housemateku... Akulah paling excited dalam sekolah..aku la rasa..ye la kan..1 year bosan ja duduk di sekolah..hari-hari tunggu hari Jumaat...walau apa pun dengan pertambahan guru-guru ini, aku yakin semangat aku untuk terus belajar dan mengajar di bumi Nanga Selangau akan terus kuat. Terima kasih buat sahabat-sahabat baru Akim, Kimi, Kim & Fauzan kerana mewarnai hidupku di Nanga Selangau...hehe...

Jumaat ini aku akan berada di sebuah institusi pendidikan... rasa berdebar sekejap memikirkan betulkah pilihan aku?? hehe... berdebar pun ada..tapi apa pun aku kena kuatkan semangat....aku kena yakin diri yang aku boleh manage semuanya dengan baik...Ya Allah permudahkan urusanku.....penuhilah hajat hambamu ini.... Buat rakan2 pembaca sekalian..doakanlah langkah seorang pendidik Nanga Selangau ini untuk mencapai cita-citanya.. Biar jauh mana sekalipun..azam..hajat tetap teruskan..tiada kesusahan melainkan kita sering berusaha dan berdoa... :)

Sebagai akhiri entry ini, x lupa nak wish Gong Xi Fa Cai buat rakan2 bangsa Cina...dan selamat datang buat guru2 baru di Nanga Selangau...semoga kita semua dalam rahmatNya... :)

No comments: